Reporter

Reporter

REPORTER TEREN SI CORESPONDENT TV

Un reporter trebuie să fie curios, în primul rând. Curiozitatea îl face să afle. Datorită curiozităţii evoluează profesional şi tot datorită ei îşi face meseria – îi informează pe alţii. Asta e valabil pentru orice domeniu al televiziunii – fie că e vorba de ştiri, fie că e vorba de documentare, emisiuni de divertisment sau pentru copii.

În televiziune, trebuie să ştii câte puţin din tot ca să fii profesionist. Un reporter care nu are noţiuni de bază despre imagine nu are cum să facă reportaje reuşite. Un prezentator care nu a fost niciodată pe teren nu are cum să îl înţeleagă pe cel căruia „îi dă legătura” – şi deci nici să îi pună întrebările potrivite.

Reporterul este elementul de bază al televiziunii. El reuneşte, în fond eforturile întregii echipe. E sarea şi piperul, fără el prezentatorii n-ar avea ce prezenta, cameramanii n-ar avea pentru cine filma.

Acest curs se deosebeşte de toate celelalte existente în România pentru că îşi propune nu doar să prezinte noţiunile de bază pentru un reporter – ci să le armonizeze cu toate celelalte cunoştinţe.

Reporterii şi corespondenţii nu sunt altceva decât membri ai publicului larg – însă cu două mari atuuri: 1. au tehnica de a aduna, sintetiza şi prezenta informaţii (se aplică oricărui domeniu, de la ştiri până la divertisment) şi 2. au TIMPUL de a face asta.

La acest curs învăţăm cum să găsim acele lucruri care pot fi de interes. Cum să structurăm un volum mare de informaţie în aşa fel încât să prezentăm esenţialul, concis şi fluent. Ce înseamnă o specializare şi când intervine. Ne vom lega şi de lucrurile mărunte ca verificarea unui text şi sinonime – dar şi de elemente fundamentale cum sunt rolul unui standup, durata unui material, ritmul unui montaj.

Autorizatie ANC - Prezentator televiziune

Autorizatie ANC - Prezentator televiziune

Autorizatie ANC - Reporter

Autorizatie ANC - Reporter

CURSURI

Dictie si Prezentare promter

 1. Constientizarea propriului tip de vorbire si a eventualelor defecte:
  • precipitarea: inghitirea finalurilor de cuvinte
  • vorbirea moale si nearticulata corespunzator
  • consoanele si vocalele pronuntate incorrect( graseiat, sasait, vorbire zonala)
 2. Acumularea si exersarea cunostiintelor pentru indreptarea defectelor
 3. Vorbirea fiziologica si cea de performanta: exercitii de respiratie condusa, respiratie pe efort fizic
 4. Controlul respiratiei si a volumului de aer in vorbirea curenta si in vorbirea publica: pentru evitarea pierderii “suflului” sau a atentiei interlocutorului
 5. Utilizarea rasului ca metoda de eliberare
CE VOM FACE EFECTIV
 1. Exercitii de incalzire a aparatului vocal
 2. Exercitii de repiratie pentru marirea capacitatii vocale
 3. Jocuri pentru stapanirea mecanismelor de articulatie
 4. Exercitii individuale pentru defecte de vorbire
 5. Jocuri si exercitii de grup pentru ritm si libertate vocala
 6. Exercitii de intensitate, ritm si variatii in registru vocal
 7. Exercitii de stapanire a emotiilor, de vorbire in public si de captare a atentiei
 8. Exercitii de coordonare si corelare a vorbirii cu miscarea

Voice Over

Prin acest curs vei dezvolta competențe practice imediat pentru a te putea exprima cu ușurință în public, fie că dorești să capeți încredere în tine, să formulezi propozițiile mai clar, să te exprimi mai coerent, fie să vorbești mai tare, să te faci auzit!

Este un curs practic în care, prin exerciții specifice, te vei putea antrena astfel încât să vorbești clar și corect, să ai o voce puternică și un timbru plăcut, un tonus fizic și vocal care să inspire siguranță și încredere.

Durata: 6 luni

Numar Locuri: 24

   TAXE    CONDITII DE INSCRIERE