Realizator Emisiuni Radio

Realizator Emisiuni Radio

“La Radio… Vreau să ajung la Radio… s-audă o țară-ntreagă cine-s eu… cu-adevarat…” Ușor de spus dacă ești Chirilă! Ceva mai dificil în rest dar nu imposibil. Pentru că dacă pe Tudor Chirilă și pe alții ca el îi aduce la Radio muzica, pe tine tot ea este cea care te atrage către pupitru și microfon.

Însă de la VREAU la POT, uneori este o cale extreme de lungă. Sigur, poti alege să urmezi cursurile unei facultăți de jurnalistică și chiar îți recomandăm să faci asta, deși nu e obligatoriu. Și deși suntem convinși că ajută, nu credem că absolvirea ei va reprezenta pentru tine rampa de lansare în cariera pe care o visezi. Motivele sunt diverse și nu e cazul să insistăm acum asupra lor. Vom avea timp la cursuri.

Și atunci e bine dacă începi să iei în calcul și alte modalități de perfecționare profesională. Pentru patronii de presă (le spunem așa pentru că nu toți sunt moguli :)) “Radioul” reprezintă, așa cum e firesc, o afacere. Asta înseamnă că au nevoie de oameni pregătiți în domeniu și că vremea pionieratului în FM a apus demult.

Că vii direct de pe băncile facultății, cu o notă mare la licentă și cu noțiuni despre Radio căpătate în general de la televizor, din transmisiile realizate de prin studiouri cu cine știe ce ocazie, n-o să te-ajute prea mult. Unde mai pui la socoteală că odată cu tine au mai absolvit și ceilalți colegi ai tăi. Ba chiar și studenții ce au învățat jurnalism (și chiar eram serioși când spuneam c-au învățat) la alte Universități. Adică ești pe picior de egalitate cu foarte mulți alții. Cu prea mulți alții! Ce să mai vorbim dacă facultatea pe care ai ales-o n-are legătură cu jurnalismul? Dar dacă abia ai absolvit liceul și cu toate astea îți dorești o carieră în Radio? În asemenea condiții e limpede că trebuie să mai faci ceva „pași în față” înainte de a-ți depune CV-ul la Radioul la care visezi să lucrezi.

Si aici intră în schemă College Media. Pentru că suntem convinși că nu-ți mai dorești să te întorci la școală și pentru că nici noi nu ne dorim să te gândești laCollege Media ca la o instituție de învățământ clasică, am decis ca pentru Modulul Radio să construim un Radio. Cu redacție, producție și emisie. College Radio emite on-line 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Și asta nu e tot. Și nu vorbim despre diploma pe care o vei obține la absolvirea cursului, diplomă eliberată de către Autoritatea Națională pentru Calificări(A.N.C. – fost C.N.F.P.A.). Sigur, e importantă, dar nu este punctul forte al cursului.

Mult mai important este faptul că pe parcursul celor 3 luni de curs vei învăța Radio de la profesioniști din cele mai bune Radiouri din România, care sunt gata să-ti spună și să-ți arate tot ce știu: Geroge Zafiu – Europa FM, Manuel Dinculescu – Radio 21, Cristi Nitzu – Kiss FM, Robert Tache – HFM, Marius Vintila – Pro FM/Radio Guerrilla, Alex Tuhut – Kiss FM. În concluzie: vreme de 3 luni vei învăța nu despre Radio ci vei învăța Radio într-un Radio.

Afla mai multe aici: radio.college-media.ro