Prezentator TV

Prezentator TV

În România mass-media este o putere.  Dintre mijloacele mass-media cel mai mare impact îl are televiziunea. Ca aparat de receptie, „televizorul” este o invenţie a minţii omeneşti, iar modul in care receptam imaginea, tine de doua elemente definitorii : lumina si echipamentele de filmare.

Televiziunea are o tendinţă tot mai acceleratã şi mai accentuatã de a forma oamenii, opinii si atitudini, Noi, oamenii intrãm în contact cu lumea prin cele cinci simţuri: văz, auz, miros, gust, pipăit. Dintre aceste simţuri, vederea si auzul reprezinta cele mai importante canale prin care primim informaţii.

Lumea se schimbă cu o rapiditate extraordinară, iar televiziunea pătrunde în viaţa fiecăruia dintre noi, copleşindu-ne prin informaţie, comunicacarea  fiind rapidă, prin telefon, transmisii live, internet. Mijloacele de comunicare în masă influenţează într-un grad foarte mare omul, ele fiind nu numai mijloace de informare, ci şi de formare şi de adaptare a omului la noile idei, obiceiuri sau modele.   Omul modern tinde mai mult in as culege informatii in mod rapid, aflindu-se permanent in miscare. Lăsându-şi amprenta asupra unor segmente diferite de public, impactul pe care televiziunea îl are asupra oamenilor se produce din cauză că aceştia doresc să fie la curent cu ultimele norme sociale şi cu cele mai recente evenimente.

Personalitatea omului, prin facultăţile ei precum cunoaşterea, înţelegerea, memoria, imaginaţia, este foarte dependentã de ceea ce primeşte prin aceste simturi.Televizorul se adresează văzului, în primul rând, dar şi auzului.

Orice imagine care apare pe retina este transmisa sufletului.

Cele trei puteri ale sufletului (raţiune, sentiment, vointa) sunt toate influentate de imaginea receptată. Iată cã treptat imaginea de televiziune devine viaţã, iar noi, cei care lucram in crearea imaginii avem o enorma responsabilitate, data atit de capacitatile noastre profesionale pentru a crea si naste imagini cit si de obligatii morale in a reda cit mai corect imaginea realitatii filmate sau a reproducerii in imagini a textului, scriiturii sau informatiei primite.

Autorizatie ANC - Prezentator televiziune

Autorizatie ANC - Prezentator televiziune

Autorizatie ANC - Reporter

Autorizatie ANC - Reporter

 

CURSURI

Dictie si Prezentare promter

 1. Constientizarea propriului tip de vorbire si a eventualelor defecte:
  • precipitarea: inghitirea finalurilor de cuvinte
  • vorbirea moale si nearticulata corespunzator
  • consoanele si vocalele pronuntate incorrect( graseiat, sasait, vorbire zonala)
 2. Acumularea si exersarea cunostiintelor pentru indreptarea defectelor
 3. Vorbirea fiziologica si cea de performanta: exercitii de respiratie condusa, respiratie pe efort fizic
 4. Controlul respiratiei si a volumului de aer in vorbirea curenta si in vorbirea publica: pentru evitarea pierderii “suflului” sau a atentiei interlocutorului
 5. Utilizarea rasului ca metoda de eliberare
CE VOM FACE EFECTIV
 1. Exercitii de incalzire a aparatului vocal
 2. Exercitii de repiratie pentru marirea capacitatii vocale
 3. Jocuri pentru stapanirea mecanismelor de articulatie
 4. Exercitii individuale pentru defecte de vorbire
 5. Jocuri si exercitii de grup pentru ritm si libertate vocala
 6. Exercitii de intensitate, ritm si variatii in registru vocal
 7. Exercitii de stapanire a emotiilor, de vorbire in public si de captare a atentiei
 8. Exercitii de coordonare si corelare a vorbirii cu miscarea

Voice Over

Prin acest curs vei dezvolta competențe practice imediat pentru a te putea exprima cu ușurință în public, fie că dorești să capeți încredere în tine, să formulezi propozițiile mai clar, să te exprimi mai coerent, fie să vorbești mai tare, să te faci auzit!

Este un curs practic în care, prin exerciții specifice, te vei putea antrena astfel încât să vorbești clar și corect, să ai o voce puternică și un timbru plăcut, un tonus fizic și vocal care să inspire siguranță și încredere.

Durata: 6 luni

Numar Locuri: 20

   TAXE    CONDITII DE INSCRIERE