Pentru copii

Pentru copii

Lipsa de comunicare naște monștri.

Copii și adolescenți care nu comunică bine cu parinții au probleme de adaptare în societate, iar dependența copiilor și a multor tineri de gadgeturi , de oricare fel ar fi acesta: ipad, iphone, internet-laptop, jocuri electronice, psp-uri și lista poate continua și tot ceea ce înseamnă tehnologiile avansate generează efecte negative atât asupra dezvoltării psiho-sociale, cât și asupra întregii sănătați.

Încrederea de sine este unul dintre cel mai importante atuuri ale unui om în viață, astfel dacă tu crezi în tine poți depăși orice eșec în viață. Încrederea stă la baza unui caracter puternic și sănătos.

Prin ceea ce noi încercăm să facem în cadrul cursurilor noastre, împreună cu specialiștii noștri, este nu doar să venim în sprijinul părinților suplinind oarecum timpul alocat dezvoltării abilităților de comunicare cu proprii copii, ci și să contribuim la identificarea și dezvoltarea unor aptitudini cu valențe artistice, la dezvoltarea imaginației și creativității copiilor, în așa fel încât aceștia să învețe a folosi gadgeturile doar pentru a se informa și a comunica rapid și eficient, fără a căpăta dependență față de acestea.

Prin cursurile noastre ne dorim să oferim copiilor și adolescenților posibilitatea de a explora o lume fascinantă, de a învăţa să se cunoască şi să se poziţioneze într-o societate aflată într-o continuă schimbare, de a-şi descoperi şi dezvolta talentul artistic, de a-şi petrece într-un mod cât mai plăcut şi mai util totodată timpul liber.

Copilul zilelor noastre are nevoie să cucerească noi spații de expresie. Jocul este forma de explorare și de învațare cea mai la îndemână, atât pentru copii, cât și pentru părinți – ca o metodă de educare eficientă, aducând beneficii în ceea ce privește limbajul și expresivitatea corporală și astfel realizându-se trecerea de la pasivitate la implicare activă.

Participarea copilului la aceste cursuri îi va duce acestuia numeroase avantaje, cum ar fi:

 

  • Intrarea sa într-un mediu nou unde are posibilitatea să-și îmbogățească creativitatea prin joc, în timp ce socializează cu alți copii
  • Învață să decidă și să acționeze singur, să devină sigur pe gândurile și deciziile lui
  • Reușește să înțeleagă și să își controleze emoțiile
  • Scapă de teama de a vorbi/de a-și impune punctul de vedere prin obținerea încrederii în sine
  • Învață să acționeze pe cont propriu, dar și cu sprijinul grupului și al profesorului
  • Își îmbogățește abilitățile de expresie într-o atmosferă de joacă, degajată
  • Lasă imaginația să lucreze și își dezvoltă caracterul, personalitatea
  • Pentru copilul foarte energic – învață să acorde atenție, să se concentreze/să fie atent la situațiile din jurul lui
  • Își dezvoltă memoria
  • Se joacă și învață în același timp, într-un mediu sigur, prin explorare și experimentare