Ovidiu Marincea

Ovidiu Marincea

Licentiat al Facultatii de Filosofie si Jurnalism in 2006, a lucrat ca senior reporter pentru revista americana Forbes unde s-a specializat pe ancheta-reportaj pentru revistele de business. A absolvit Colegiul National de Informatii din cadrul Academiei Nationale de Informatii in 2011, a participat la diverse traininguri in Istanbul, Bursa si Bruxelles.

Din 2003 pana in 2013 a publicat articole in ziarul Adevarul unde a ocupat, pe rand, functiile de de reporter, senior reporter, sef departament economic, redactor sef adjunct, publicist comentator.
Ovidiu Marincea a fost editorialist pentru ziarul Adevarul, colaborator ziare.com, senior editor si realizator al emisiunii „Oameni si Fapte cu Zeiceasca si Marincea” , la Realitatea TV, director editorial larealitatea.net. In acelasi timp, jurnalistul a desfasurat activitati de training si consultanta media si comunicare pentru diferite organizatii apolitice. Incepand cu 17 august 2015, Ovidiu Marincea este consilierul directorului Serviciului Roman de Informatii coordonand comunicarea SRI. Este casatorit si are un copil.