Mihai Melinescu

Mihai Melinescu

„Cred că ştirile formează; cred că le e mai uşor celor ce vin de la ştiri să facă orice altceva în domeniu, decât invers. Mircea Radu, Andreea Marin – au fost iniţial ştirişti cu un uriaş succes ulterior în divertisment. Cred că este acelaşi lucru şi pentru reporteri, cameramani etc – ştirile îţi dau o disciplină şi o eficienţă care îţi foloseşte mai târziu indiferent că faci documentar sau emisiune de cancan şi indiferent de locul în echipa de producţie”

Mihai Melinescu este redactor prezentator la Ştirile TVR. Este specializat pe ştiri externe, dar de-a lungul carierei a acoperit subiecte din toate domeniile şi formatele, de la reportaje până la transmisii live, interviuri şi emisiuni. Crede că pentru a fi profesionist, un om de televiziune trebuie să ştie câte ceva din munca tuturor celorlalţi membri ai echipei.

Şi-a început cariera la Radio România Internaţional, secţia engleză, după ce a fost de două ori reprezentantul României la concursul internaţional de oratorie ESU. De la intrarea în TVR a fost la ştiri – o primă perioadă ca reporter pe intern, apoi a trecut pe ştiri externe, ca redactor. A fost correspondent pentru CNN World Report, a făcut parte din echipa primei emisiuni de ştiri în limba engleză din România, prezentator al jurnalelor de pe TVR2, realizator şi prezentator al emisiunii Europa Altfel, concepută şi difuzată în parteneriat cu Euronews. În 2008-2009 şi mai apoi în 2012 a fost corespondent şi videojurnalist TVR la Washington pentru alegerile prezidenţiale din SUA. A realizat şi prezentat numeroase rubrice ale redacţiei Ştiri TVR: interviuri, reportaje speciale, Agenda Digitală, Revista Presei Internaţionale.

Mihai Melinescu este şi muzician; de-a lungul carierei a cântat cu Anca Parghel, Maxim Belciug, Wladimir Pesantez, Tudor Anghelescu, Marius Moga, What’s Up, Cortez, Simona Radu etc. Chitarist şi backing vocals atât pentru sesiuni de studio cât şi pentru concerte, acoperă o paletă muzicală vastă de la tango şi muzică latino-americană până la pop şi alternative.