Iolanda Staniloiu

Iolanda Staniloiu

Iolanda Stăniloiu a intrat în presa românească în martie 1990, ca redactor al departamentului de emisiuni economice şi de ştiinta al Televiziunii Române, unde a realizat şi prezentat emisiuni ca Studio Economic sau Auto Show, colaborând şi la Teleenciclopedia sau Viaţa satului. Între 1996-1998 a realizat şi prezentat emisiuni de dezbateri politice pentru Pro TV: Eu vreau să fiu Președinte!, Prima Pagină și Întâlnire cu Presa. Odată cu relansarea TVR Info, în mai 2011, Iolanda Stăniloiu a revenit la TVR, ca moderator al emisiunii + Politica, un talk-show dedicat actualității politice.

Cariera Iolandei Stăniloiu s-a extins în zona comunicării politice și guvernamentale, fiind purtător de cuvânt al guvernului României în 1991-1992, membru al C.N.A. în 1992-1993, și purtător de cuvânt și consilier al miniștrilor muncii între 2012-2014. A studiat marketing şi comunicare la Syracuse University, ca bursier Hubert H Humphrey şi a făcut un stagiu la departamentul de informaţii publice al Fondului Monetar Internaţional. Este membru fondator al Centrului pentru Jurnalism Independent, a condus departamentele de comunicare ale mai multor instituţii și companii din sectorul privat, lucrând, timp de doi ani, şi la biroul din Bucureşti al Băncii Mondiale.

Din 1993, Iolanda Stăniloiu participă constant, în calitate de consultant, evaluator, sau formator în proiecte şi programe ale unor organizații neguvernamentale, campanii de informare publică, training resurse umane, programe de dezvoltare personală și coaching.