Editor imagine

Editor imagine

Imaginea de televiziune are multe calități datorită cărora este considerată un act artistic, care îmbrățisează precizia stiințifică cu viziunea artistică, făcând “uz” de evoluția tehnologiei, din ce în ce mai rafinate, fapt pentru care avem nevoie de un nivel foarte înalt de cunoștințe, imaginea de televiziune fiind determinată de o adâncă componentă artistică, cu viziune poetică, lirică, estetică și plastică, elemente definitorii ce-i oferă un caracter intelectual și rafinat.

Imaginea reprezintă mijlocul cel mai eficient de influenţare a comportamentului uman, iar prin faptul că televiziunea se bazează în primul rând pe imagine, acest mijloc de comunicare devine cu atât mai important în viaţa noastră şi a copiilor pe care îi educăm.

Autorizatie ANC - Operator imagine

Autorizatie ANC - Operator imagine

Autorizatie ANC - Editor imagine

Autorizatie ANC - Editor imagine

CURSURI

Estetica Imaginii de Televiziune

Pentru noi, cei care ne simțim chemați pentru studiul imaginii, estetica imaginii aplicată în media, tratează si analizează modul în care sunt structurate imaginile statice și în mișcare pentru a comunica un mesaj cu eficiență maximă.

Imaginea de televiziune are multe calități datorită cărora este considerată un act artistic, care îmbrațisează precizia stiințifică cu viziunea artistică, făcând “uz” de evoluția tehnologiei, din ce în ce mai rafinate, fapt pentru care avem nevoie de un nivel foarte inalt de cunostințe, imaginea de televiziune fiind determinată de o adâncă componentă tehnică și artistică, cu viziune estetică si plastică, elemente definitorii ce- i oferă un caracter intelectual și rafinat.

Estetica imaginii de televiziune este determinată de numeroase elemente definitorii. Astfel ea este impusă de încadraturi, reguli de compoziție a cadrului, culoare, mișcări de aparat, optică, de performanțele accesoriilor mecanice ale camerelor de filmat, respectiv captare video. Și totul, inerent, raportat la genurile de producție TV (știri, reportaj, documentar, platou, transmisii directe).

Imaginea este mult mai usor de perceput decât cuvântul, ea fiind receptată de către ochi, fără a fi nevoie să fie tradusă dintr-o  limbă în alta, sau de ai înțelege sensul, puterea acesteia fiind mai mare decât o mie de cuvinte (cu aproximativ 500 de ani, înainte de Hristos, Confucius spunea : O imagine valorează mai mult decât zece mii de cuvinte. În România mass-media este o putere, iar dintre mijloacele mass-media cel mai mare impact îl are televiziunea.

Conform curriculei, cursurile noastre vor avea o structură complexă, abordând toate aspectele aflate în strânsă legătură imaginea, de la deprinderea tehnicilor de filmare, editare video, regie tv și până la realizarea, în cadrul orelor alocate practicii în domeniu, a tuturor tipurilor de producții tv, proiecte ce vor fi evaluate de specialiștii noștri, finalizând etapa de pregatire cu organizarea unui concurs intern, în cadrul căruia vor fi premiate cele mai bune producții. Toate orele alocate acestei activități practice se vor realiza în cadrul Studioului nostru propriu, punându-vă la dispoziție echipamente dedicate acestei activități, de cea mai înalta tehnologie, fără a implica costuri suplimentare din partea cursanților, în afara celor publicate și prevăzute în documentele oficiale ce vor fi încheiate între părți.

Ceea ce cursul nostru propune este provocarea pe care v-o lansăm de a descoperi împreună tehnicile ce stau la baza “scrierii cu lumina” știință ce îmbină  în mod echilibrat, componenta tehnică cu latura artistică a acestui domeniu.

Vă invităm așadar într-o frumoasă călătorie a cunoașterii și descoperirii acestor valențe ca mai apoi, la capătul drumului ce-l vom parcurge împreună, să constatați că acumulările voastre în acest domeniu sunt cu mult peste ceea ce credeați că se poate și să duceți cu voi mesajul ca “acolo unde nu este lumină, nu este viață și deci nimic nu e”.

Pre-producția și post-producția de televiziune

Curs After Efects

Cursul are ca scop prezentarea lucrului cu After Effects și aplicațiile sale în domeniul design-ului, în industria filmului și a televiziunii sau în domeniul publicitar.

Cursul este pentru începători și acoperă funcționalitatea After Effects, noțiuni fundamentale de animație, utilizarea și procesul de creare de asset-uri pentru scenele de lucru, metode și tehnici de animație precum și noțiuni de post-procesare.

  • Terminologie
  • Crearea unei compoziții
  • Introducere în Layere, măști, blend modes și tracker
  • Construirea unor obiecte complexe folosind pre-compoziția
  • Înțelegerea ordinii efectelor
  • Animare obiecte și text
  • Import, export și salvare.

Acest curs folosește sau va prezenta noțiuni introductive și tehnici de lucru în Photoshop.

Echipamente și tehnici de fotografiere și filmare

Cursul „ECHIPAMENTE ȘI TEHNICI DE FOTOGRAFIERE ȘI FILMARE” are ca scop dezvoltarea capacităților de înțelegere a funcționalității echipamentelor tehnice audio-video de către beneficiari.

Prin transpunerea în plan educațional al echipamentelor specifice producțiilor de televiziune, cursanții beneficiază de o pregătire teoreticaă dar în special practică a tehnicilor și mijloacelor de realizare a producțiilor audio-video folosite în mod curent în case de producții și televiziuni din România. Astfel li se oferă șansa îmbunătățirii experienței cursanților și crează posibilitatea ocupării unui loc de muncă conform pregătirii lor.

Cursul își propune aprofundarea tehnicilor de utilizare a echipamentelor foto-video profesionale cu scopul de a ridica la un nivel superior calitatea serviciilor ce vor fi oferite de către absolvenții cursului.

Cursul aduce elemente de noutate cinematografică prin introducerea tehnicilor de setare, utilizare și manipulare a aparatelor de filmat de ultimă generație tip DSLR, a camerelor profesionale High Definition și a echipamentelor de captare a sunetului de înaltă fidelitate.

Structura cursului crează posibilitatea interacționării între cursanți și promovează dezbaterea. Subliniază unicitatea fiecărui individ și stimulează manifestarea artistică prin mijloace tehnice de ultimă generație.

La finalul cursului, fiecare absolvent va avea cunoștințele tehnice necesare pentru a-și exprima artistic propriile creații prin producții audio-video high definition.

Durata: 6 luni

Numar Locuri: 24

   TAXE    CONDITII DE INSCRIERE