DJ (Disc Jockey)

DJ (Disc Jockey)

Sa fii DJ nu pare, cel puțin la prima vedere, așa… vreo mare chestie pentru care să merite să-ți bați capul prea multă vreme. În definitiv, cam de ce ai avea nevoie? Păi de un laptop, de niște boxe mai de Doamne-ajută, un mixer fără mari pretenții și cam atât! Pare, cel puțin la prima vedere că ești pregătit să faci super-atmosferă în orice locație, nu? NU!

“Cum nu?!?” o să întrebați. Păi nu, pentru că oricât vi s-ar părea de ciudat, a fii DJ, în România este considerată o meserie! Și ca orice altă meserie se învață. Mai ales când standardele pentru a fi DJ sunt stricte și deja impuse de către nomenclatorul de meserii. Căci să fii DJ presupune următoarele:

  • promovarea directă a produsului muzical,
  • elaborarea programelor de spectacol,
  • pregatirea spectacolelor,
  • amplasarea aparaturii și sistemelor pentru sunet,
  • asigurarea sonorizării spectacolului,
  • participarea la desfășurarea spectacolelor (asigură suportul muzical al spectacolului, evaluează potentialul publicului, întreține atmosfera de spectacol) etc.

La toate aceste lucruri se adaugă și reglementarea statului român prin care toți cei ce sunt DJ, indiferent de locul în care pune muzică (club, petrecere privată, nuntă, botez, etc) TREBUIE să aibă atestat de DJ, eliberat de către Autoritatea Națională pentru Calificări – (A.N.C.).

Pentru toate aceste probleme, College Media are soluția! Nu numai că la finalul cursului, după examenul de absolvire, vei primi diploma eliberată de către A.N.C. dar College Media dă posibilitatea cursanților să deprindă tehnicile mixajului de la lectori de calibru și invitați de marca.

Vei învăța de la rezidenți ai Radio Dance FM pe aparatură profesională de ultimă generație marca Pioneer și vei mixa, în timpul practicii, în cluburile din centrul Capitalei, cluburi ce sunt partenere ale College Media.

Afla mai multe detalii aici: dj.college-media.ro